Skovkroens Ismejeri
B2B – Bliv forhandler af Skovkroens ismejeri
OM SKOVKROENS ISMEJERI
Læs mere
ISLAGKAGE
Til din cafe, restaurant eller ishus
ALLERGIER
Info omkring stabilisator, allergier
Om Skovkroens Ismejeri
Isproduktionen
Vi er Skovkroens Ismejeri!
Vores mission er at skabe stor isglæde hos gæsterne, som kan få en god smagsoplevelse, både i de traditionelle smage og vi vil også meget gerne udfordre smagsoplevelsen med særlige smage, såsom flødeis med estragon, romkugle, flødebolle med hyldeblomst, ølsorbet, cheesecake, irish coffeee og masser af andre spændende varianter, som I kan smage i løbet af sommeren.
Vi begyndte at producere is i det tidlige forår 2020.
Et projekt vi kastede os over under corona, og pludseligt fik Simon en ide om at åbne ishus.
Vores ishus åbnede i maj 2020, hvor vi holder åbent fra marts til september.
Om vinteren står isproduktionen ikke stille. Vi har nemlig hele året bestillinger på islagkager, isdesserter og vores isdisk.
Vi producerer vores is fra bunden, som gør vores is ekstra blød og cremet.
Vi har udviklet vores egen opskrift på ismasse. Ismassen er vores grundmasse til en masse god flødeis. Ismassen er isens fundament og består af mælk, fløde, sukker og stabilisator. Disse ingredienser varmes op – dels for at blive smeltet grundigt sammen, men også for at dræbe eventuelle bakterier. Det kaldes for pasteurisering. Når ismassen er varmet op, køles den ned til 5 grader og skal stå og hvile i 12 timer. Herefter er ismassen klar til at få tilsat smag, såsom nødder, kokos, karamel osv., nu er den klar til at blive frosset til is i ismaskinen.
bliv kunde hos Skovkroens Ismejeri
Kom godt i gang
Vi vil meget gerne sælge is til netop dit ishus, cafe, restaurant, butik!
Vi forestiller os nemlig, at vores is gør sig godt både til et ishus med masser af varianter, til en god dessert på din velkendte restaurant, i en butik med masser af specialiteter, på din yndlingscafe i en god milkshake.. Ja, vi ser masser af muligheder.
Vi er klar til både at hjælpe dig med is i iskantiner, så du kan lave et have af gammeldags isvafler.
Og vi laver også lige netop den softicevariant som du ønsker. Til os selv producerer vi vanilje og rabarber, men hvad enten du ønsker chokolade, pistacie, jordbær eller noget helt andet. Mulighederne er mange.
Alt vores is er lavet med håndkraft fra bunden, og vi sætter en ære i at lave et lækkert produkt, som du kan sælge.
Her er lidt info:
Størrelser og emballage: Isen bliver leveret i 5 liters stålkantiner i målene (360x165x120). Stålkantinerne er vores ejendom, så de leveres tilbage, når de er tomme.
Levering: Vi kan godt levere isen til dig. Dog afhænger det af bestillingsmængde, afstand, som vi kan tage en snak om.
Bestilling: Bestilling skal lægges senest om søndagen til ugen. Ved senere bestilling skal der påregnes 48 timers produktionstid, afhængig af bestillingens størrelse.
Skovkroens Islagkage
Islagkager til servering
Vores islagkager er meget populære. Både til fester, ud af huset og som en god dessert i restauranten. Vi har standardvarianterne, som ses nedenfor.
I har også mulighed for at bestille en særvariant, hvis I ønsker en special islagkage til jeres ishus/cafe/restaurant.
Varianter
- Hindbærfavorit: nougat og hindbærsorbet
- Rabarberfavorit: Rabarbersorbet og hvid chokolade
- Jordbærfavorit: Mørk chokolade og jordbærsorbet
- Citronis med brownie: Citronis, chokoladebrownie. Pyntet med marengs.
- Regnbuefavorit: Mørk chokolade, vanilje og jordbærsorbet
- Pistaciefavorit (glutenfri og vegansk): Pistaciesorbet og jordbærssorbet
- Appelsinfavorit (glutenfri og vegansk): Hindbærsorbet og appelsinsorbet
Prisen for islagkagerne kan oplyses ved forespørgsel.
Om Skovkroens ismejeri
Allergi, E-numre, Stabilisator
Allergi
På hver iscontainer vil der være klistret en indholdsseddel med allergener, som henvender sig til den enkelte is.
Vi kan også fremsende en samlet liste med overbliv over allergener, hvis dette ønsker.
Is med nødder produceres i samme maskine som alle øvrige is. Der kan derfor forekomme spor af nødder i alle isvarianterne.
E-numre
Tilsætningsstoffer behøver ikke nødvendigvis at være negative. Naturlige farvestoffer fra rødbeder og gulerødder er også tilsætningsstoffer.
Det er vigtigt for os at være ærlige omkring vores produkt, derfor lægger vi ikke skjul på, at det nogle gange er nødvendigt at bruge tilsætningsstoffer.
Hvis vi har brugt E-numre i vores is, kan du se det på indholdet.
Stabilisator
Vi anvender ca. 0,8 % stabilisator i vores is, og der er hverken æg eller animalske stabilisatorer i det, vi bruger i.
En stabilisator har den ganske simple funktion at binde ingredienserne sammen, så isen bliver mere stabil og dermed giver en god fornemmelse i munden, når den spises.
Stabilisatoren er altså et fortykningsmiddel, som vi kender det fra kartoffelmel og majsstivelse (f.eks. maizena). Disse to produkter kan dog ikke bruges i is, bl.a. fordi de bliver hårde og klumper, når de fryses.
Sukker
Det er endnu ikke muligt at erstatte sukker med kunstigt sødemiddel.
Sukker er en vigtig faktor, når det drejer sig om at nedsætte frysepunktet og bevare den gode konsistens – det betyder, at fordi der er sukker i massen, er det muligt at bevare den cremede konsistens ned til 10-15 minusgrader.
Vi laver derfor ikke sukkerfri-is, da det kræver særlig produktion og stabilisatorer, som specialiserede fabrikker er væsentligt bedre til.
Åbningstider og kontakt
Hver torsdag kl. 17.30-22
Hver søndag kl. 12-16
Telefonen er åben:
Mandag - Fredag kl. 9-17
Udenfor telefonens åbningstid kan du lægge en besked på telefonsvareren og vi vender tilbage.
Foruden vores egne events har vi åbent for arrangementer efter aftale.
Kontakt os for information om indhold af allergene ingredienser i vores mad